Hastanemizde Hasta Hakları Günü Kutlandı
25 Ekim 2019

Dinar Devlet Hastanesinde Hasta Hakları Günü Kutlandı. Konuyla alakalı konuşan Hastanemiz Başhekimi İbrahim Eren PEK; 1998 yılından beri 26 Ekim’in hasta hakları günü olarak kutlandığını belirterek, “Bu sebepten dolayı, Dinar Devlet Hastanesi Yöneticiliği olarak; çözüm odaklı yaklaşımımıza uygun olarak yatan hastalarımızı yatakları başında görmek istedik. Bir sorunlarının olup olmadığını, sormak yapılabilecek istekleri nelerdir öğrenmek istedik. Çözüm odaklı çalışmalarımız devam edecektir. Hep birlikte daha iyi hizmet vermek için elimizden gelen gayreti azami seviyede göstermeye devam edeceğiz. Hasta hakları gerek hasta olsun gerekse sağlıklı sağlık hizmeti alan kişilerin sağlık kuruluşları ile sağlık personeli karşısındaki haklarını tarif eden bir kavramdır. Bir gereksinim olarak doğduğu için hasta haklarının karşılıklı olarak hekim,hasta ve sağlık kuruluşu arasındaki ilişkileri düzenleyen ilkeler bütünü olduğunu söyleyebiliriz. Hasta hakları; hasta ile sağlık çalışanları arasında bireysel ve toplumsal düzeyde ortaya çıkan sorunların çözümü ,sağlık çalışanlarının hastaya ve hastanın sağlık çalışanlarına karşı görev ve sorumluluklarını bilmesi ,daha iyi sağlık ortamı için hasta ve sağlık çalışanlarının birlikte sahip çıkması gereken haklardır. Tıbbi bakım hakkı, bilgi edinme hakkı, aydınlatılmış onam hakkı, mahremiyet ve özel yaşama saygı hakkı, başvuru şikayette bulunma hakkı hasta haklarının hedefleridir.

WhatsApp Image 2019-10-25 at 10.35.03 (1).jpeg
WhatsApp Image 2019-10-25 at 10.35.03 (2).jpeg