Yurt Dışına Çıkışlarda PCR Testi İstenen Kişilere Yapılacak Test Uygulamaları Hakkında
18 Ağustos 2020

1. Yurt dışına çıkacak vatandaşlarımız uçuş veya yolculuk öncesi en az 72 saat öncesi Covid 19 testi için hastaneye başvurmaları rica olur.

2. Testler AFYONKARAHİSAR SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIBBİ MİKROBİYOLOJİ  ANABİLİMDALI nda çalışılmaktadır.

3. Kişiler (Vatandaş yabancı ayrımı olmaksızın), yurtdışına çıkışlarını belgeleyen (bilet, davetiye, öğrenim belgesi, dilekçe gibi. ) belgeler ile birlikte il sağlık müdürlüğünce belirlenecek yerlere başvuracaktır. Başvuru esnasında 250 Türk Lirası tetkik bedelini MESAİ SAATİNDE İSE HASTANE VEZNESİNE veya ilgili hesaba HAVALE/ EFT, MESAİ SAATİ DIŞINDA İSE HALK BANKASI ATM’sine veya ilgili hesaba HAVALE işlemi ile aşağıda belirtilen hesaba yatırılacaktır. Açıklamaya COVİD TEST BEDELİ diye yazılacaktır. Ödeme yapıldığına dair belge hastaneye ibraz edeceklerdir.

4. Test sonuçları sabah 09.00 kadar alınan numuneler aynı gün akşam 20.00 de, 09.00 dan sonra alınan numune sonuçları ertesi gün 20.00 de çıkacaktır.

5. Yapılan testlerin sonuçlarına kişiler PDF olarak E-Nabız’dan ulaşabilecek olup ayrıca onay aranmayacaktır.

6. Görevli olarak yurt dışına çıkacak olan kamu görevlilerinden ücret alınmayacak olup bu görevliler görev belgelerini ibraz edeceklerdir.

Alıcı: Dinar Devlet Hastanesi

Hesap numarası: 0183/ 05000089

Yapılacak işlem:

1.Kartsız işlem

2. Bilgi fişi istiyorum

3. Para yatırma ( TC ve tel numarası girilecek)

4. Diğer ödemeler