Tarihçemiz

2.1. Hastanenin Tanıtımı

Dinar Devlet Hastanesi ilk kez 07.05.1958 tarihinde, 1989-2011 yılları arasında Dinar Sağlık Meslek Lisesi olarak, bugün ise Orman İşletme Müdürlüğü olarak kullanılan binada hizmete başlamıştır.

Fiziki şartlarının yetersizliği nedeni ile modern anlamda sağlık hizmeti verebilmek için 07.05.1983 tarihinde 100 yatak kapasiteli yeni binasına taşınmıştır.

1996 yılında kurumumuzda Hemodiyaliz Birimi hizmete başlamıştır. 2005 yılında prefabrik acil ek bina yapımına başlanmış olup, acil ek binası 2006 yılında hizmete acımıştır. 2009 yılında 1. Basamak Yoğun Bakım Ünitesi hizmete açılmıştır.

-Hastanemiz 29 Ekim 2016 tarihinde yeni hizmet binasına taşınmış olup, Dinar merkez, köy ve kasabalarının yanı sıra Dazkırı, Başmakçı, Evciler, Kızılören ilçeleri ve bunlara bağlı köy ve kasabalarına da 145 yatağı ile hizmet vermektedir.

            -İlçemizin içinden geçen ve ülkemizi Batı Anadolu’ya ve Akdeniz Bölgesine bağlayan karayolları üzerinde olması, karayolu üzerindeki trafik akışının yoğun olması nedeniyle meydana gelen trafik kazalarında yaralıların ulaştırıldığı bir bölge hastanesi gibi görev yapmaktadır.

            -Hastanemize, hizmet verdiği yaklaşık 80.000 nüfus ve yol güzergahı olması nedeniyle yoğun hasta müracaatı olmaktadır. Bu yoğun talebi karşılayabilmek için eldeki imkanlar ölçüsünde aşağıdaki çalışmalar yapılmıştır.

-Yoğun Bakım ünitesi 2. Basamak yoğun bakım olup 10 yatağıyla hastalarımıza hizmet vermektedir.. Ayrıca hastanemizde Palyatif Bakım Ünitemiz bulunup 10 yatağıyla hastalarımıza hizmet vermekteyiz.

-Diyaliz ünitemiz 10 adet Hemodiyaliz makinesi ile 44 hastaya hizmet vermektedir. Ayrıca 1 adet Hemodiyaliz makinemizde acil durumlar için hazır bekletilmektedir.

 -Hastanemiz Diş ünitesinde 7 diş tabibi hizmet vermekte olup, hastanemizde diş protezleri ve kanal tedavileri yapılmaktadır.  Polikliniklerimizde 6 adet diş üniti bulunmaktadır.1 adet panaromik dijital röntgen cihazımız ve 1 adet periapikal röntgen cihazımız bulunmakta olup, diş röntgenleri çekilmektedir.

           -Gelen hastalara daha iyi bir hizmet sunmak için hastanemizce karşılama komitesi oluşturulmuş olup, iki personelimiz hastalarımızın tetkik ve tedavi görmeleri aşamasında onları yönlendirerek yaşlı ve engelli hastaları hastane içinde gerekli bölümlere götürmektedir.

 -Engelli hastalarımızın hastane içerisinde tetkik ve tedavilerini yaptırırken zorluk çekmemeleri için gerekli düzenlemeler yapılmıştır. Her katta yeterli sayıda engelli tuvaleti bulunmaktadır.

Hastanemiz Kadın Doğum Servisi ve Poliklinikleri 4 adet NST cihazı,3 adet SDL yatak, 3 adet Jinekolojik muayene masası ile hizmet vermektedir.

 Radyoloji Ünitemiz üst düzey USG cihazı, renkli dopler USG cihazının(orta düzey), MR (Manyeyik Rezonans) Cihazı, Tomografi, Kemik Dansitometre, Mamografi Cihazları ve Röntgen birimiyle eksiksiz bir şekilde hastalarımıza hizmet sunmaktadır.

Ameliyathanemizde 4 ameliyat salonu, 1 derlenme odamız bulunmaktadır. Ameliyathanemiz; 4 adet ameliyat masası, 5 adet ameliyat transver sedyesi, 4 adet ameliyat tavan lambası ile hizmet vermektedir.

 Ayrıca hastanemiz Acil ve Servislerde kullanılmak üzere 50 adet tekerlekli sandalye, 23 adet acil müdahale sedyesi ve 145 adet motorlu hasta karyolası ile hizmet vermektedir.